Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 150 g di latte
- 150 g di strutto
- 150 g di zucchero
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 500 g di farina tipo 00
- 10 g di ammoniaca per dolci
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Glassa di zucchero
- 200 g zucchero
- 1 albume
- 4 - 5 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 188 kJ / 45 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Dolcetti siciliani di mandorle
45min
Piccoli coni siciliani
1 Std. 45 Min
Sfincione favarese
3h
Iris siciliani
4j 10 menit
Ravioli di ricotta
1h 35 min
Muffolette
3h
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Rosticceria siciliana
2sa
Sfinci siciliane
2h 30min
Panelle
1h 25min