Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramello salato
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ cucchiaino di sale
Crema al mascarpone
- 4 uova (da 60 g)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di zucchero
- 500 g di mascarpone
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 100 g di biscotti savoiardi
-
40
g di liquore al cocco
lub 40 g di liquore all'amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2075 kJ / 496 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramello salato
1h
Mousse al caramello salato
5 godz. 30 min
Tiramisù alle noci e caramello salato
1h 30min
Salsa al caramello (TM6)
1h 30min
Cremoso al caffè
5 godz. 30 min
Vaschetta alla vaniglia variegata al caramello salato
12h 55min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 godz. 30 min
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2h 30min
Blanc manger
7 godz.
Semifreddo allo yogurt greco e pistacchi
5 Std. 15 Min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 Std. 25 Min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min