Torta ricotta e fichi

Torta ricotta e fichi

3.4 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Frolla alle nocciole
  • di farina tipo 00
    110 g
  • di nocciole spellate
    50 g
  • di burro freddo a pezzi
    75 g
  • di zucchero
    65 g
  • uovo (da 60 g)
    1
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno fichi e cioccolato
  • di fichi freschi, puliti e a pezzi
    225 g
  • di latte intero
    100 g
  • di amido di mais (maizena)
    15 g
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    35 g
Crema alla ricotta
  • di gherigli di noci
    30 g
  • di zucchero
    150 g
  • di ricotta di bufala fresca, scolata dal siero
    350 g
Confettura di fichi
  • di fichi freschi, puliti e a pezzi
    400 g
  • di zucchero
    160 g
  • di grappa
    10 g
  • di succo di limone spremuto fresco
    10 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 566 kcal / 2368 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 75.1 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...