Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di panna (min. 30% di grassi)
- 110 g di zucchero di canna grezzo
- 85 g di burro a pezzi
- 55 g di sciroppo di acero
- 30 g di cacao in polvere
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- marshmallow, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 7276 kJ / 1739 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 126 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Caramelle toffee
2h
Gelato al caramello salato (TM6)
14 Std.
Salsa al caramello (TM6)
1 Std. 30 Min
Salsa al caramello
35 Min
Semifreddo al tè verde
5 Std.
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Crema chiboust
1 Std.
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Tiramisù al caramello
4h 50min
Cheesecake alla crema catalana
4 Std.
Cheesecake alla salsa mou
4h 50min
Caramello liquido
35 Min