Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne orzechowe scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych
-
200 - 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
130 g mleka
-
żółtko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.1 g
Kalorie
548.8 kJ /
131.1 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Pomidorowe brownie
1 godz.
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Brownie z czerstwego chleba
55 min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Żytnie chlebki z bananem
1 godz. 55 min
Brioszka z czekoladą
2 godz. 10 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min