Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne orzechowe scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych
-
200 - 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
130 g mleka
-
żółtko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.1 g
Kalorie
548.8 kJ /
131.1 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Ciasto z groszkami czekoladowymi i orzechami
1 godz. 30 min
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14 godz. 15 min
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Angielskie scones
50 min