Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne orzechowe scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych
-
200 - 220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
130 g mleka
-
żółtko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.1 g
Kalorie
548.8 kJ /
131.1 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Ciasto makowe
1 godz.
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Salami czekoladowe z bakaliami
4 godz.
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 godz. 30 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min