Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee

Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee

4.1 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Suppe
  • Erbsen, TK leicht angetaut (20 Minuten)
    600 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    60 g
  • Buttermilch
    500 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Minze abgezupft
    2 Stängel
  • Meersalz
    10 g
Buttermilchschnee
  • Buttermilch
    500 g
  • Meersalz
    5 g
  • Cayenne-Pfeffer
    1 Prise
Marinierte Erbsen und Fertigstellung
  • Limette unbehandelt, Schale dünn abgerieben
    1
  • Erbsen, TK aufgetaut
    300 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Meersalz
    1 Prise
  • Minze abgezupft, in Streifen geschnitten
    1 Stängel
  • Schinken, gekocht in Scheiben, in Streifen (1 cm)
    150 g
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 1646 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 8.3 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...