
Urządzenia i Akcesoria
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
Käsestreusel
-
Gruyère in Stücken120 g
-
Butter kalt, in Stücken100 g
-
Haferflocken blütenzart75 g
-
Mehl100 g
Spinat und Fertigstellung
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Spinat, gehackt, TK noch gefroren900 g
-
Frischkäse Kräuter der Provence (z.B. Bresso)150 g
-
Crème fraîche100 g
-
Speisestärke5 g
-
Muskat, frisch gerieben½ TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht½ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
777 kcal /
3253 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
59 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Cheat-Day
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy