Spinatcrumble mit Käsestreuseln

Spinatcrumble mit Käsestreuseln

4.4 73 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Käsestreusel
  • Gruyère in Stücken
    120 g
  • Butter kalt, in Stücken
    100 g
  • Haferflocken blütenzart
    75 g
  • Mehl
    100 g
Spinat und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Spinat, gehackt, TK noch gefroren
    900 g
  • Frischkäse Kräuter der Provence (z.B. Bresso)
    150 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Speisestärke
    5 g
  • Muskat, frisch gerieben
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 777 kcal / 3253 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...