Vegetarische Mangoldrouladen

Vegetarische Mangoldrouladen

4.5 139 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Mangoldroulade
  • parboiled Weizen (z.B. Ebly)
    150 g
  • Wasser
    1200 g
  • Mangold (6 große oder 12 kleinere Blätter)
    6 - 12 Blätter
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • frische Champignons halbiert
    150 g
  • Butter
    20 g
  • Ei
    1
  • Frischkäse
    100 g
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ - ¾ TL
Tomatensauce
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Mehl
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g
  • Sahne
    80 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Chilipulver
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 439 kcal / 1835 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 8.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...