Kürbis-Sauerkraut mit Semmelknödeln

Kürbis-Sauerkraut mit Semmelknödeln

4.4 130 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Brötchen vom Vortag, in Stücken
    250 g
  • Thymian abgezupft
    2 Stängel
  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Zwiebeln (150 g), halbiert
    3
  • Knoblauchzehe
    1
  • Butter weich
    3 EL
  • Milch
    150 g
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Eigelb (Kl. M)
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • Öl zum Einfetten
    1 EL
  • Sauerkraut mild
    400 g
  • Apfelsaft
    250 g
  • Gemüsefond
    150 g
  • Zucker
    1 TL
  • Wacholderbeeren
    3
  • Nelke
    1
  • Lorbeerblätter
    2
  • Sahne
    100 g
  • Hokkaido-Kürbis in Würfeln (2 cm)
    400 g
    400 g Muskat-Kürbis, in Würfeln (2 cm)
  • Kürbiskerne in der Pfanne angeröstet
    2 EL
  • Kürbiskernöl
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 2985 kJ / 713 kcal
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...