Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 370 g Mehl
- 180 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Auberginen-Tomaten-Sauce und Fertigstellung
- 250 g Auberginen
- 1 ¼ TL Salz
- 1 rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 50 g Tomaten, in Würfeln (1 cm)
- 25 g Tomatenmark
- 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 rote Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt, in Ringen
- 1 TL Oregano
- 150 g Ziegenfrischkäse, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1999 kJ / 477 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1 godz. 50 min
Pizza mit Ratatouille
3h
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2h
Zucchini-Pizza
1 godz. 50 min
Spinat-Gorgonzola-Pizza
1 godz. 45 min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2h
Paprika-Oliven-Tortilla
1 Std. 20 Min
Auberginen-Linsen-Pasta
45min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35 min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 godz. 50 min
Mediterrane Gemüsequiche
1 Std. 20 Min