Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pan di Spagna, un disco (Ø 18 cm e altezza 1.5 cm circa)
Crema allo yogurt
- 170 g di yogurt bianco non dolcificato
- 25 g di zucchero a velo
- 170 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e strizzati
Mousse allo yogurt e arancia
- 170 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 120 g di succo di arancia rossa, spremuto fresco e filtrato
- 25 g di zucchero a velo
- 8 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e strizzati
- 170 g di yogurt bianco non dolcificato
Gelatina all'arancia
- 200 g di succo di arancia rossa, spremuto fresco e filtrato
- 60 g di zucchero a velo
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e strizzati
- 1 arancia, preferibilmente biologica, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1344 kJ / 321 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frullato tropicale
10min
Torta di crêpes tiramisù
6 Std. 30 Min
Bisquick strawberry shortcake
1h
Pink velvet cake
7 Std. 20 Min
Dalgona coffee alla crema di whisky
15 Min
Pasta di zucchero
1h 10min
Cake Pops pasquali
2h
Panna acida di tofu (senza lattosio)
10min
Torta alla pasta di mandorle
1h
Torta di limone destrutturata
40min
Cestini di crema e frutta
3 godz.
Torta cremosa al limone
2h 30min