Yogurt mousse cake all'arancia

Yogurt mousse cake all'arancia

3.8 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 17 godz. 20 min
8 fette

Składniki

  • di pan di Spagna un disco (Ø 18 cm e altezza 1.5 cm circa)
    150 g
Crema allo yogurt
  • di yogurt bianco non dolcificato
    170 g
  • di zucchero a velo
    25 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    170 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda e strizzati
    6 g
Mousse allo yogurt e arancia
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    170 g
  • di succo di arancia rossa, spremuto fresco e filtrato
    120 g
  • di zucchero a velo
    25 g
  • di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda e strizzati
    8 g
  • di yogurt bianco non dolcificato
    170 g
Gelatina all'arancia
  • di succo di arancia rossa, spremuto fresco e filtrato
    200 g
  • di zucchero a velo
    60 g
  • di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda e strizzati
    6 g
  • arancia preferibilmente biologica, a fettine
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 321 kcal / 1344 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 34.3 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...