![Piccola pasticceria natalizia Piccola pasticceria natalizia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0d4b81aa-e72c-4e26-bd68-25e9013f63f5/Derivates/07a3c711-3388-489b-95ac-fe6ab3f1543a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 15 g di zucchero + q.b.
- 150 g di farina
- 4 uova (circa 60 g l'una)
- olio per frittura q.b.
Crema pasticcera al frutto della passione
- 90 g di polpa di frutto della passione
- 45 g di zucchero
- 190 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di farina
Crema allo zabaione
- 200 g di latte intero
- 50 g di Marsala
- 50 g di zucchero
- 3 tuorli
- 30 g di farina
Glassa al cioccolato ruby
- 80 g di cioccolato rosa (ruby)
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
Crema al pistacchio
- 90 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 40 g di zucchero
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2293.3 kJ / 544.8 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama
1h 30min
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
4h
Glassa di zucchero
10p
Minnuzze di Sant'Agata
7 godz. 30 min
Glassa di zucchero
10p
Slitta di Natale di pan di zenzero
25h 30min
Galette des rois con crema alle mandorle
3 Std.
Meringa al cacao
2h 30min
Omini di pan di zenzero
2 Std. 5 Min
Cannoncini alla crema
3 Std.
Diplomatica
3 godz. 30 min
Bignè alla crema di ricotta
2h 30min