Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciliegie
- 350 g di ciliegie a metà e denocciolate (peso netto)
- 100 g di zucchero
Farcitura
- 5 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti
- 250 g di mascarpone
- 100 g di yogurt bianco dolcificato
Pasta biscotto
- 3 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 1 pizzico di sale
- 120 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 30 g di acqua fredda
Terminare la preparazione
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- sciroppo di amarena, a piacere
- ciliegie intere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2012 kJ / 481 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fantasia di nocciole
1 godz. 35 min
Zuccotto all'ananas
7h 25min
Torta gelato cocco e lamponi (vegan)
5 Std. 30 Min
Maxi cannoncino ripieno
6 Std. 30 Min
Crostata albicocche e lamponi
1 godz. 20 min
Torta degli auguri
1 godz. 35 min
Torta di marzapane (Simnel Cake)
3h
Torta mascarpone e noci
1 godz. 30 min
Torta alla frutta
1 godz.
Torta Sacher bianca
2 godz. 15 min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min
Torta cremosa al limone
2h 30 min