Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 limoni, la scorza (senza la parte bianca)
- 175 g di farina manitoba
- 70 g di acqua
- 4 tuorli
- 1 uovo
- 10 g di lievito di birra fresco
- 175 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di sale
- 60 g di miele di acacia + q.b.
- 60 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 351 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 Std.
Panini alla zucca
4 Std.
Corona di pane con il sesamo
15 Std. 30 Min
Pane al rosmarino e salvia
18 Std.
Pane al semolino
4 Std.
Pane alle olive
2h 20min
Panini allo yogurt al mirtillo
3 Std. 30 Min
Filone di sola semola
2h 50min
Pane con farina di mais
5h 5 min
Corona di pane sfogliato ai cereali
6 Std. 10 Min
Pane al rosmarino
10sa 55 dk
Brioche morbide molisane
7h