![Panini limone e miele Panini limone e miele](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e809d562-797a-46c1-8fce-a2b2f8861f70/Derivates/1d5c0193-2625-4da0-89e8-62693b388f61.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 limoni, la scorza (senza la parte bianca)
- 175 g di farina manitoba
- 70 g di acqua
- 4 tuorli
- 1 uovo
- 10 g di lievito di birra fresco
- 175 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di sale
- 60 g di miele di acacia + q.b.
- 60 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 351 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5h 15min
Taralli morbidi allo yogurt
4h 25min
Baguette
4h
Zufoli
5 Std.
Pagnotte banana e segale
1h 50 min
Katmer (panini sfogliati turchi)
5hod. 30min
Pain aux raisins
4h 30min
Panini con tortini alle noci e alle patate dolci
2 Std.
Brioches
4 Std. 50 Min
Brioche morbide molisane
7h
Panini allo yogurt al mirtillo
3h 30min
Brioche francese al burro
5h 40min