Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina 380 w (vedere varianti) q.b. per infarinare
- 80 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 2 ½ g di malto in polvere d'orzo o liqudo
- 5 g di lievito di birra fresco
- 5 g di sale
- 80 g di cubetti di ghiaccio
Terminare la preparazione
- 200 g di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantovanine
2h 45min
Croissant
7h 30min
Baguette
4 godz.
Grissini con esubero di lievito madre
5 godz. 5 min
Ciappe
1h 35min
Coppia ferrarese
1h
Grissini di pane
4 godz.
Ciabatte (di Luca Montersino)
14u. 15min
Grissini stirati
2小时
Grissini torinesi
1h 35min
Lievito madre
72h 15min
Piadina con esubero di lievito madre
1sa 50 dk