Urządzenia i Akcesoria
Hakka Rice Wine Chicken
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
5 portions
Składniki
-
boneless chicken drumsticks (approx. 4 pieces), with skin, cut in pieces (4 cm)1200 g
-
light soy sauce10 g
-
molasses sugar10 g
-
salt1 tsp
-
toasted sesame oil plus 1 tbsp extra15 g
-
glutinous rice wine (huangjiu)4 tbsp
-
old ginger cut in thin slices20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
327 mg
Białko
43 g
Kalorie
1825 kJ /
436 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chai Buey
1 Std. 45 Min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 Std.
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 Min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Rice Wine Chicken
30 Min
Spring onion pork ribs
1 Std.
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.