Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di semolino
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1000 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 20 g di burro
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli d'uovo
Ragù di verdure
- 100 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carote a tocchetti (circa 1 cm)
- 100 g di piselli freschi
- 150 g di asparagi a tocchetti (circa 1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 Min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1 Std. 5 Min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1 Std.
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 Min
Gnocchi di polenta
25 Min