Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di semolino
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1000 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 20 g di burro
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli d'uovo
Ragù di verdure
- 100 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carote a tocchetti (circa 1 cm)
- 100 g di piselli freschi
- 150 g di asparagi a tocchetti (circa 1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Gnocchi verdi alla romana
1h 20min
Spatzle alla barbabietola
30 min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1sa 10 dk
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2sa 10 dk
Gnocchi bicolore
2 Std.
Gnocchi alla romana (senza lattosio)
1h 50min
Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro
1 godz. 5 min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Gnocchi di polenta
25 min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min