Urządzenia i Akcesoria
Kakao-Nuss-Kuchen im Glas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
8 Gläser
Składniki
-
Haselnüsse, geröstet160 g
-
Feinkristallzucker160 g
-
Weizenmehl, universal200 g
-
Orangenschale, gerieben½ - 1 TL
-
Vanillezucker2 TL
-
Salz1 Prise
-
Eier (Größe M)3
-
Sonnenblumenöl150 g
-
Sauerrahm250 g
-
Trink-Kakao-Pulver (am besten grob)85 g
-
Backpulver1 TL
-
Marmelade (opcjonalnie)8 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
9 g
Kalorie
2333 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 Std.
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Erdbeerkuchen mit Erdbeerguss
1 Std. 15 Min
Erdbeermarmelade
25 Min
Bananenkaramell-schnecken
1 Std. 50 Min
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Kuchen-Kugerl
2 Std. 20 Min
Bambas mit Puddingcreme
2 Std. 20 Min
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2 Std. 15 Min