Urządzenia i Akcesoria
Kakao-Nuss-Kuchen im Glas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
8 Gläser
Składniki
-
Haselnüsse, geröstet160 g
-
Feinkristallzucker160 g
-
Weizenmehl, universal200 g
-
Orangenschale, gerieben½ - 1 TL
-
Vanillezucker2 TL
-
Salz1 Prise
-
Eier (Größe M)3
-
Sonnenblumenöl150 g
-
Sauerrahm250 g
-
Trink-Kakao-Pulver (am besten grob)85 g
-
Backpulver1 TL
-
Marmelade (opcjonalnie)8 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
9 g
Kalorie
2333 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Waldviertler Mohnschnitten
2 godz.
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Kokos-Torte
3 godz. 10 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min