Urządzenia i Akcesoria
Kakao-Nuss-Kuchen im Glas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
8 Gläser
Składniki
-
Haselnüsse, geröstet160 g
-
Feinkristallzucker160 g
-
Weizenmehl, universal200 g
-
Orangenschale, gerieben½ - 1 TL
-
Vanillezucker2 TL
-
Salz1 Prise
-
Eier (Größe M)3
-
Sonnenblumenöl150 g
-
Sauerrahm250 g
-
Trink-Kakao-Pulver (am besten grob)85 g
-
Backpulver1 TL
-
Marmelade (opcjonalnie)8 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
9 g
Kalorie
2333 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Schoko-Kokos-Torte
3h 10min
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Omas Schokoladenobstkuchen
55min
Zitronen-Heidelbeer-Cupcake "Flower Power"
2h 35min
Schwarzes Osterschaf
2h 15min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Bunte Mohnschnecken
2h 30min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Apfel-Nuss-Muffins
45min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min