Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch, kalt
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 20 g frische Germ
- 3 TL Vanillezucker
- 500 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Ei (Größe M)
- 2 Bio-Zitronen
- 1 Prise Salz
- 2 Ei
- 50 g Maisstärke
- 250 g Magertopfen
- 300 g frische Heidelbeeren
- 40 - 50 g Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 934 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35 min
Fruchtige Marillentarte
4 Std.
Gotl-Zopf
2 godz. 15 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 Std.
Zucchini-Nuss-Brownies
50 Min
Ribiselschnitten
1 godz.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Ölkuchen mit Marillen
1 godz.
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min