Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1 - 2
TL Butterschmalz
lub 1 - 2 TL Rapsöl - 440 g Dinkelmehl, glatt
- 50 g Kakaopulver, ungesüßt
- 220 g Butter, in Stücken
- 250 g Feinkristallzucker
- 100 g Milch
- 3 Zweiglein Minze, frisch Blättchen abgezupft
- 2 Packungen Schokoladenpuddingpulver (für je 0,5 l)
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
-
1000
g frische Kirschen, entkernt
lub 1000 g Kirschenkompott, gut abgetropft (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1853 kJ / 442 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Kastanientarte
1 Std. 30 Min
Milchreis-Kirsch-Kuchen
2h
Schoko-Kokos-Torte
3 Std. 10 Min
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Zucchini-Nuss-Brownies
50 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Naked-Erdbeer-Drip-Cake
5 godz.
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 Std. 30 Min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min