Schoko-Kuchen im Rexglas (glutenfrei)

Schoko-Kuchen im Rexglas (glutenfrei)

4.4 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Gläser

Składniki

  • Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil) in Stücken, glutenfrei (siehe Tipp)
    120 g
  • Butter in Stücken
    170 g
  • Feinkristallzucker
    100 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Eier (Größe M)
    5
  • Buchweizen-Mehl (siehe Tipp)
    80 g
  • Kartoffelstärke
    20 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Marillenmarmelade
    6 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Glas

Sód 165 mg
Białko 10 g
Kalorie 2230 kJ / 533 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...