Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mandeln
-
10
g Semmelbrösel
lub 10 g Semmelwürfel - 20 g dunkle Schokolade (z.B. Kochschokolade)
- 3 Eier (Größe M)
- 50 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 60 g Maronipüree
- 40 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1286 kJ / 307 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salzburger Nockerl
30 min
Soufflierte Zwetschken
40 Min
Torta della nonna
3 godz. 50 min
Frozen Yoghurt
8 Std. 35 Min
Crème Brûlée
3h 10min
Panna Cotta
3h 40 min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5h 15min
Somloer Nockerl
9 Std.
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3h 20 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Granatapfel-Mohn-Tiramisu
1h 10 min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 Std. 45 Min