Getunkte Haferflockenkekse

Getunkte Haferflockenkekse

4.7 85 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
70 Stück

Składniki

  • Mandeln, geschält
    110 g
  • Weizenmehl, glatt
    100 g
  • brauner Zucker
    200 g
  • Haferflocken, kernig
    260 g
  • Rosinen
    150 g
  • Natron
    ½ TL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Butter in Stücken
    170 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Wasser
    300 g
  • Vollmilchkuvertüre in Stücken
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 88 kcal / 367 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...