Urządzenia i Akcesoria
Getunkte Haferflockenkekse
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
70 Stück
Składniki
-
Mandel, geschält110 g
-
Weizenmehl, glatt100 g
-
brauner Zucker200 g
-
Haferflocken, kernig260 g
-
Rosinen150 g
-
Natron½ TL
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Salz¼ TL
-
Butter in Stücken170 g
-
Ei (Größe M)1
-
Wasser300 g
-
Vollmilchkuvertüre in Stücken350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
367 kJ /
88 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gusto auf Kekse
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Marzipanschnitten
3 Std. 10 Min
Zitronenküsse
2 Std. 45 Min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1 Std. 30 Min
Amarettini Schoko-Knusperli
3 Std.
Marzipanwölkchen
25 Min
Mokka-Nuss-Stangerl
2 Std. 25 Min
Mandelecken (Nussecken)
3 Std. 30 Min
Kokosbusserl
1 Std. 20 Min
Husarenkrapferl
1 Std.
Walnuss-Sterne mit weißer Schokolade
2 Std.
Schokokipferl mit Krokant
1 Std. 40 Min