Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Wasser, kalt
- 100 g Milch,
- 15 g frische Germ,
- 20 g Honig
- 40 g Zucker, fein
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- ¼ TL Salz
- 60 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe L)
- 3 EL Staubzucker,
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 8 Marillen
- 3 EL Marillenmarmelade
- 1 TL Rum
- 100 g Himbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1049 kJ / 250 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2u. 45min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 Std. 5 Min
Fruchtige Marillentarte
4h
Apfelschlangerl
2 Std.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Ribiselschnitten
1 godz.
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2óra 55p
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40 min
Ölkuchen mit Marillen
1 godz.
Burgenländerkipferl
1h 25 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min