Marillen-Himbeer-Zupfkuchen

Marillen-Himbeer-Zupfkuchen

4.5 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 Portionen

Składniki

  • Wasser kalt
    130 g
  • Milch
    100 g
  • frische Germ
    15 g
  • Honig
    20 g
  • Zucker, fein
    40 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    500 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Ei (Größe L)
    1
  • Staubzucker
    3 EL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Marillen
    8
  • Marillenmarmelade
    3 EL
  • Rum
    1 TL
  • Himbeeren
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1049 kJ / 250 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...