Leipziger Allerlei

Leipziger Allerlei

4.6 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

Gemüse
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Möhren in Scheiben (2 mm)
    250 g
  • grüne Bohnen in mundgerechten Stücken
    250 g
  • Blumenkohlröschen
    250 g
  • Spargel, weiß geschält, in mundgerechten Stücken
    250 g
  • Erbsen, frisch oder TK, aufgetaut
    250 g
Sauce und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Mehl
    60 g
  • Milch
    250 g
  • Sahne
    200 g
  • Champignons in Scheiben (2 mm)
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    3 Prisen
  • Blattpetersilie gehackt
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 325 kcal / 1357 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...