Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 Stängel Dill, abgezupft
- 1 rote Zwiebel (50 g), halbiert
- 1 Bund Radieschen
- 1 Apfel, rot (z.B. Elstar), geviertelt, entkernt
- 60 g Gewürzgurken, in Stücken
- 200 g Schmand
- 200 g Saure Sahne
- 30 g Sahne
- 1 EL Weißweinessig
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 500 g Wasser
- ½ TL Kümmel, ganz
- 700 g Kartoffeln, klein, mit Schale
- 8 Matjesfilets, küchenfertig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 621 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs mit Wirsing und Kartoffeln
50 Min
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40 Min
Matjesfilets in Rotweinsud
12 Std.
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 Min
Glückstädter Matjestopf
3 godz. 30 min
Matjes-Katersalat
55 Min
Gebeizte Forelle mit Kartoffel-Sellerie-Stampf
4 Std.
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15 min
Seelachs-Tomaten-Filet mit Kartoffel-Fenchel-Stampf
50 Min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min
Heringsstipp mit Drillingen
1h