Danish Split Pea Soup

Danish Split Pea Soup

4.5 77 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • onions quartered
    280 g
  • celery cut in pieces (5 cm)
    100 g
  • olive oil
    20 g
  • carrots diced (5 mm)
    200 g
  • dried green split peas rinsed
    250 g
  • water
    1200 g
  • vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
    1 ½
  • fresh thyme leaves
    2 tsp
  • fine sea salt plus extra for seasoning
    1 tsp
  • ground black pepper to taste, plus extra for seasoning
    ¼ - ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 319 kcal / 1342 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...