
Urządzenia i Akcesoria
Danish Split Pea Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
onions quartered280 g
-
celery cut in pieces (5 cm)100 g
-
olive oil20 g
-
carrots diced (5 mm)200 g
-
dried green split peas rinsed250 g
-
water1200 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)1 ½
-
fresh thyme leaves2 tsp
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 tsp
-
ground black pepper to taste, plus extra for seasoning¼ - ½ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
319 kcal /
1342 kJ
Białko
15.5 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HYGGE
9 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia