Urządzenia i Akcesoria
Danish Split Pea Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
onions quartered280 g
-
celery cut in pieces (5 cm)100 g
-
olive oil20 g
-
carrots diced (5 mm)200 g
-
dried green split peas rinsed250 g
-
water1200 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)1 ½
-
fresh thyme leaves2 tsp
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 tsp
-
ground black pepper to taste, plus extra for seasoning¼ - ½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15.5 g
Kalorie
1342 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HYGGE
9 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Tuscan Bean Soup
50 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Broccoli, Cauliflower and Courgette Soup, Tomatoes Stuffed with Tuna and Leeks, and Tomato Rice
45 min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min
Red Lentil Soup
40 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min