Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g onions, quartered
- 100 g celery, cut in pieces (5 cm)
- 20 g olive oil
- 200 g carrots, diced (5 mm)
- 250 g dried green split peas, rinsed
- 1200 g water
- 1 ½ vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 1 tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste, plus extra for seasoning
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1342 kJ / 319 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Tuscan Bean Soup
50 Min
Moroccan Bean Soup
45 Min
Cauliflower Cheese Soup
30 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 Min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Red Lentil Soup
40 Min