Wersje kompatybilne
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g toasted pine nuts
- ½ garlic clove
- 80 g fresh basil leaves
- 130 g extra virgin olive oil
- 3 tsp fine sea salt
- 250 g potatoes, diced (2 cm)
- 1200 g water, plus extra for cooking pasta
- 400 g dried fusilli pasta
- 100 g green beans, cut in pieces (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Warm Mediterranean Couscous Salad
30min
Hearty Soya Bean Soup
50min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40min
Quinoa Broth
35min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min
Pasta alla Norma
50min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Pasta and Chickpea Salad
25 min
Salmon Farfalle with Pesto
45min