Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh baby spinach
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g new potatoes, diced (1 cm)
- 1000 g water
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 2 Tbsp tahini
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ lemon, freshly squeezed juice only (approx. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731 kJ / 175 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Chickpea soup with spinach
40 Min
Garlic and White Bean Stew
50 min
Quinoa Broth
35 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Tofu stew
30min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13hod. 25min
Spring Vegetable Soup
35 min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Miso Soup with Vegetables
30min
Red Lentil Soup
40 Min