Spinach, Chickpea and New Potato Soup

Spinach, Chickpea and New Potato Soup

4.2 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • fresh baby spinach
    200 g
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    100 g
  • olive oil
    20 g
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • new potatoes diced (1 cm)
    300 g
  • water
    1000 g
  • tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
    240 g
  • tahini
    2 Tbsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • lemon freshly squeezed juice only (approx. 20 g)
    ½

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 175 kcal / 731 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...