Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g cucumbers (approx. 3), cut in pieces
- 90 g onions
- 30 g butter
- 500 g water
- 1 Tbsp vegetable stock paste (see Tips), to taste
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 200 g potatoes, peeled and cut in pieces (3 cm)
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp raw sugar (opcjonalnie)
-
100
g whipping cream
lub 100 g natural yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 849 kJ / 202 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10 min.
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1j 15 menit
Cream of Asparagus Soup
15 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Spinach and Parmesan Soup
45 dk
Asparagus Stem Soup
55 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Celery and Cashew Nuts
20 min
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min