Rote-Rüben-Salat mit Blutorangenvinaigrette

Rote-Rüben-Salat mit Blutorangenvinaigrette

4.4 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    55 g
  • Schalotten halbiert
    85 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Blutorangensaft
    85 g
  • Balsamico-Essig
    25 g
  • Honig
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Wasser
    600 g
  • Rote Rüben, roh geschält, geviertelt, in Scheiben (3 mm)
    800 g
  • Bio-Blutorange halbiert, in Scheiben (ca. 3 mm)
    1
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    5 Zweiglein
  • Haselnüsse
    50 g
  • junger Mangold (oder Salatmischung)
    200 g
  • Schafskäse zerbröselt
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 800 kJ / 191 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...