![Patoto petits pois jambon Patoto petits pois jambon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/21306B55-F968-4C7E-9EC8-2CAFB4D41828/Derivates/f629b1b1-7055-4b7c-8595-705e18ac81d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 430 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 100 g de petites pâtes sèches
- 100 g de petits pois frais
- 2 brins de menthe fraîche, équeutés
- 25 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 75 g de jambon en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1332 kJ / 317 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Omelette aux pommes de terre
30min
Riz cantonais
25min
Penne des montagnes et des plaines
35min
Courgettes carbonara
35min
Nids de spaghetti
1h
Gratin de macaronis au poulet
45 menit
Penne à la crème de chou-fleur
1h
Riz cantonais "Frenchy"
40min
Torsades colorées aux petits légumes et poulet
20min
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15 Min
Risotto aux petits pois-carotte
45 menit
Gratin de pâtes
25min