
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 430 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 100 g de petites pâtes sèches
- 100 g de petits pois frais
- 2 brins de menthe fraîche équeutés
- 25 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 75 g de jambon en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 317 kcal / 1332 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
Alternatywne przepisy
Torsades colorées aux petits légumes et poulet
20 min
Riz cantonais
25 min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20 min
Gnocchi aux épinards et au gouda
1 godz.
Gnocchis à la carbonara
15 min
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20 min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30 min
Riz express aux légumes
25 min
Boulettes de porc, semoule et carottes vapeur
45 min
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15 min
Risotto aux petits pois-carotte
45 min
Riz cantonais "Frenchy"
40 min