Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 320 g de pâtes fraîches aux œufs, type tagliatelle ou tagliolini
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de viande de bœuf hachée
- 1 c. à café de sel, et 2 pincées, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de vin blanc sec
- 1 oignon jaune, coupé en quatre
- 800 g de citrouille, épluchée et détaillée en dés (1-2 cm)
- 100 g de lardons
- 250 g de fromage stracciatella de bufflone (Voir "Conseil(s)")
-
50
g de fromage grana padano, râpé
lub 50 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 38.4 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Pipe rigate gratinés
1sa
Timbale milanaise
55 dk
Gratin de macaronis au poulet
45 dk
Talmouses au brie
1 Std. 5 Min
Gratin de comté façon pudding
45 dk
Fettucines aux carottes et crème au brie
30 Min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1sa
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1sa
Gratin crémeux à la normande
1 Std. 5 Min
Spaghetti aux boulettes
1sa
Nouilles sauce verte et rose
20 dk