Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'huile d'olive
- 120 g d'oignon rouge, coupé en 4
- 4 branches de persil frais
- 400 g d'aubergines, en morceaux
- 200 g de tomates cerise
- 25 g de vin blanc sec
- 150 g de fromage blanc, 20% m.g.
- sel
- poivre moulu
- 600 g d'épaule d'agneau désossée, en morceaux
- 20 g de beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1984 kJ / 476 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Emincé de veau à la normande
35min
Bœuf Stroganov
55 min
Bœuf bourguignon
2 godz. 30 min
Stifado de bœuf
1h 30 min
Veau aux champignons, moutarde et tagliatelle
35min
Bœuf aux champignons
30 min
Poulet sauce au cidre, lardons, oignons et noix de pécan
1h
Bœuf au pain d'épices et pommes vapeur
45 min
Bœuf aux oignons, paprika et gnocchis
30 min
Paleron au potiron et au vin blanc
3h
Curry d'agneau aux aubergines
50min
Bœuf à l'orange
1h 25min