![Frittata con cimette di cavolfiore e cozze Frittata con cimette di cavolfiore e cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/161326.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pancetta coppata a fette sottili
- 150 g di cozze fresche, sgusciate e ben scolate
- 300 g di acqua
- 200 g di cimette di cavolfiore
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 6 uova
- 80 g di Gorgonzola dolce a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata senza uova
1h 50min
Polpettone vegetariano
1h 30 min
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4h 15min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35min
Coniglio alla curcuma con crema di patate e cipollotto
1h 30 min
Terrina di verdure e uova
3h 20min
Quiche di spinaci e arance di Sicilia
45 分钟
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1 Std. 20 Min
Frittata con carciofi e piselli (senza uova)
1 Std. 20 Min
Antica minestra ai broccoletti
45 分钟
Cavolo farcito
1 Std. 10 Min
Zucchine ripiene
1 Std. 10 Min