Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
- 50 g pomidora śliwkowego, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
- 25 g marchewki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
30
g zielonej fasolki mamut, świeżej, pokrojonej na kawałki, bez łyka
lub 30 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka - 15 g różyczek brokułu, podzielonych na kawałki
-
15
g zielonego groszku, świeżego
lub 15 g zielonego groszku, mrożonego - 250 g wody
- 60 g makaronu, suchego, typu kolanka
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1416 kJ / 338 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż z pieczarkami, groszkiem i kiełbaskami z kurczaka (dla dzieci)
40min
Zupa ryżowa (dla dzieci)
20min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1 godz.
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
35min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25min
Zupa ryżowa z żółtkiem (dla dzieci)
15 Min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35min
Lekki sos pomidorowy (dla dzieci)
20min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30min