![Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci) Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E648741A-FA66-4AEB-A972-802EC0EB92C9/Derivates/9DD7DB14-7D19-4EA3-B0F2-FDE00AB06CFC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
- 50 g pomidora śliwkowego, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
- 25 g marchewki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
30
g zielonej fasolki mamut, świeżej, pokrojonej na kawałki, bez łyka
lub 30 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka - 15 g różyczek brokułu, podzielonych na kawałki
-
15
g zielonego groszku, świeżego
lub 15 g zielonego groszku, mrożonego - 250 g wody
- 60 g makaronu, suchego, typu kolanka
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1416 kJ / 338 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa ryżowa (dla dzieci)
20 Min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 Min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35 Min
Zupa ryżowa z żółtkiem (dla dzieci)
15min
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
35 Min
Bezglutenowa owsianka zbożowa z jabłkiem
25 Min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 Min
Purée z mięsa i szpinaku
40 Min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 Min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 Min
Lekki sos pomidorowy (dla dzieci)
20 Min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 Min