Kuskus z kurczakiem, jagnięciną i pikantnymi kiełbaskami

Kuskus z kurczakiem, jagnięciną i pikantnymi kiełbaskami

4.6 25 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • kolendry, świeżej tylko liście
    4 gałązki
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    4 gałązki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • mięsa z łopatki jagnięcej (z kością lub bez kości) pokrojonego na 4 cm kawałki
    400 g
  • soli
    3 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • marchewki pokrojonych na ok. 1,5 cm kawałki
    400 g
  • rzepy pokrojonej na 8 kawałków
    250 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • imbiru, suszonego, mielonego
    1 łyżeczka
  • wody
    900 g
  • filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kawałki
    300 g
  • pikantnych kiełbas z jagnięciny lub wołowiny (np. merguez) (opcjonalnie)
    6
  • cukinii nieobranych, pokrojonych w 1,5 cm plastry
    400 g
  • kaszy kuskus
    350 g
  • rodzynek
    70 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    350 g
  • sosu harissa
    1 - 2 łyżeczki
    1 - 2 łyżeczki pasty chili

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 900 kcal / 3753 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 11.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...