
Urządzenia i Akcesoria
Kuskus z kurczakiem, jagnięciną i pikantnymi kiełbaskami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
kolendry, świeżej tylko liście4 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście4 gałązki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
mięsa z łopatki jagnięcej (z kością lub bez kości) pokrojonego na 4 cm kawałki400 g
-
soli3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek40 g
-
marchewki pokrojonych na ok. 1,5 cm kawałki400 g
-
rzepy pokrojonej na 8 kawałków250 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
wody900 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kawałki300 g
-
pikantnych kiełbas z jagnięciny lub wołowiny (np. merguez) (opcjonalnie)6
-
cukinii nieobranych, pokrojonych w 1,5 cm plastry400 g
-
kaszy kuskus350 g
-
rodzynek70 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy350 g
-
sosu harissa1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
900 kcal /
3753 kJ
Białko
51 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
70 g
Błonnik
11.7 g