Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, pour le moule
- 120 g de farine, tamisée de préférence et 1 c. à soupe pour le moule
La garniture
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 1 œuf
- 40 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre en poudre
- 500 g de mangue, coupée en petits cubes
- 30 g de miel
- 80 g de mascarpone
- 1 c. à soupe de miel
- 120 g de sirop de sucre de canne
- 2 c. à soupe de rhum brun
- 5 g d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1768 kJ / 419 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Mousse framboise-noix de coco
2h 15min
Mille-feuille pistache-framboise
1u. 45min
Bavarois litchis-framboises
4h
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3u. 45min
Petit soufflé aux amandes, cœur chocolat
30min
Bavarois à la mangue
7h
Bavarois cerise-pistache
6 godz. 30 min
Cheesecake fraise-ricotta
1u.
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30 min
Charlotte mangue-Passion
5h
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Cheesecake aux pommes
3h 30min