Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à biscuits
- 125 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 125 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le plan de travail
- 1 œuf
Le façonnage des biscuits
- 1 paquet de bonbons, type oursons gélifiés
- 80 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 3 c. à café de perles de sucre, type Multi-Déco de Vahiné
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1041.5 kJ / 247.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Sablés viennois au chocolat
50min
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15 min
Macarons à la griotte
48j
Muffins chouettes
1h 15 min
Gourmandises aux fraises
35 Min
Barres chocolat-caramel
1h 30min
Lunettes à la confiture
2 godz. 25 min
Mini éclairs aux fraises Tagada
24h
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Bagel
1h 10min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2h 35 min