
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 240 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 400 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel fondu
La garniture
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de mascarpone
- 50 g de sucre glace maison
- 100 g de fruits rouges frais variés ou surgelées
- 400 g de fruits rouges frais variés ou de fruits rouges surgelés préalablement décongelés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 408.1 kcal / 1712.2 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Błonnik
- 3.1 g