Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 240 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 400 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel, fondu
La garniture
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de mascarpone
- 50 g de sucre glace maison
- 100 g de fruits rouges variés frais ou surgelées
- 400 g de fruits rouges variés frais ou de fruits rouges surgelés préalablement décongelés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1712.2 kJ / 408.1 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Crêpes soufflées aux pépites de chocolat
30min
Cheesecake polonais
1 Std. 30 Min
Rose cake aux fraises
2 godz. 15 min
Biscuits à la goyave
1h 20min
Gâteau brigadier
2 Std. 30 Min
Décembre - Bûche choco caramel
50 Min
Crêpes à la noix de coco
20min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1 Std.
Tourment d'amour
2 Std.
Délice chocolat-coco
1 Std. 30 Min
Baba à la noix de coco
2 Std.
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3小时 15 分钟