Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les mini-tartes fines au chocolat
- 180 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de sucre en poudre
- 25 g de noisettes en poudre
- 125 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 15 g de cacao en poudre non sucré
La ganache au chocolat
- 150 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
250
g de framboises fraîches, pour la finition
lub 250 g de fraises fraîches ou autre fruit de saison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2446 kJ / 584 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1h
Tartelette chocolat-citron
4h 50min
Minipavlovas
3h 45min
Choux vanille-framboise
2h 30min
Tartelettes choco-framboises
55min
Gourmandises aux fraises
35min
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Roulé au chocolat
1h 30min
Eclair au chocolat
1h 15min
Biscuit roulé
1h 50 min.