Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de biscuits secs, type Digestive
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 180 g de bonbons à la violette, type violettes de Toulouse
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 150 g de lait
- 200 g de fromage frais, type Philadelphia
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1960 kJ / 469 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau vapeur glacé au chocolat
1h 30min
Brioche au chocolat
5h 15 min
Bounty
10min
Baba à la noix de coco
2h
Choux amarena
1 Std. 25 Min
Merveilleux citron-framboise et copeaux de chocolat blanc
15u.
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55min
Gâteau de Pâques
13 Std.
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3u. 15min
Cheesecake à la vanille cuit
13u. 30min
Gâteau de crêpes aux fruits rouges
24h
La brioche familiale
5h