Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- farine, pour le moule
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de beurre demi-sel mou, et un peu pour le moule
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 50 g d'amandes en poudre
- 3 œufs
- 300 g de griotte surgelées
Le crumble
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- 75 g de beurre doux, mou
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de kirsch (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2957 kJ / 711 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 55.5 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Gâteau aux pommes
40 dk
Gâteau au citron
2h
Gâteau aux pommes
1sa
Lasagne pomme-pruneau et fruits secs
1 Std. 10 Min
Manguier
5sa
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1h 15min
Amandine à la cerise
2h
Gâteau aux pêches
55 dk
Cheesecake fraise-ricotta
1sa
Clafoutis aux fruits rouges
55 dk
Cake au citron vert
1sa