Cytrynowa chermoula (marynata)

Cytrynowa chermoula (marynata)

4.9 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
300 g

Składniki

  • 60 g nasion kminu rzymskiego
  • 30 g nasion kolendry
  • 1 cytryna ekologiczna
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 10 g kolendry, świeżej
  • 150 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 587.6 kcal / 2458.3 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 56.6 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 622.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...