
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa chermoula (marynata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
300 g
Składniki
-
nasion kminu rzymskiego60 g
-
nasion kolendry30 g
-
cytryna ekologiczna1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
kolendry, świeżej10 g
-
oliwy z oliwek150 g
-
białego octu winnego2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
587.6 kcal /
2458.3 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
56.6 g
Węglowodany
21.8 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
622.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska