
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
4 porcje
Składniki
Curry z jagnięciną
-
oliwy z oliwek20 g
-
ząbki czosnku przekrojone na pół3
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
-
korzenia imbiru, świeżego tartego1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 ½ łyżeczki
-
chili, mielonego1 łyżeczka
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
przyprawy garam masala1 łyżka
-
nasion kminu rzymskiego2 łyżeczki
-
kolendry, świeżej10 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
migdałów, w słupkach60 g
-
jagnięciny bez kości, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki650 g
-
soli1 łyżeczka
-
mleczka kokosowego400 g
Ogórkowy kuskus z miętą
-
kaszy kuskus300 g
-
wody350 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ogórka pokrojonego w ok. 1 cm kostkę150 g
-
migdałów, w słupkach60 g
-
liści kolendry, świeżych5 g
-
liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
oliwy z oliwek30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1037 kcal /
4341.8 kJ
Białko
49.3 g
Tłuszcz
59.8 g
Węglowodany
70 g
Błonnik
11.2 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
875.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska