
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Curry z jagnięciną
-
oliwy z oliwek20 g
-
ząbki czosnku przekrojone na pół3
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
-
korzenia imbiru, świeżego tartego1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 ½ łyżeczki
-
chili, mielonego1 łyżeczka
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
przyprawy garam masala1 łyżka
-
nasion kminu rzymskiego2 łyżeczki
-
kolendry, świeżej10 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
migdałów, w słupkach60 g
-
jagnięciny bez kości, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki650 g
-
soli1 łyżeczka
-
mleczka kokosowego400 g
Ogórkowy kuskus z miętą
-
kaszy kuskus300 g
-
wody350 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ogórka pokrojonego w ok. 1 cm kostkę150 g
-
migdałów, w słupkach60 g
-
liści kolendry, świeżych5 g
-
liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
oliwy z oliwek30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Korma z owoców morza
40 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min