Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)

4.5 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
4 porcje

Składniki

Curry z jagnięciną
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ząbki czosnku przekrojone na pół
    3
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    200 g
  • korzenia imbiru, świeżego tartego
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • chili, mielonego
    1 łyżeczka
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • przyprawy garam masala
    1 łyżka
  • nasion kminu rzymskiego
    2 łyżeczki
  • kolendry, świeżej
    10 g
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • migdałów, w słupkach
    60 g
  • jagnięciny bez kości, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
    650 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • mleczka kokosowego
    400 g
Ogórkowy kuskus z miętą
  • kaszy kuskus
    300 g
  • wody
    350 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ogórka pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
    150 g
  • migdałów, w słupkach
    60 g
  • liści kolendry, świeżych
    5 g
  • liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • oliwy z oliwek
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1037 kcal / 4341.8 kJ
Białko 49.3 g
Tłuszcz 59.8 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 875.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...