
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'échalotes pelées et coupées en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
- ½ citron jaune non traité zeste râpé et jus
- 100 g de vin blanc sec
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1500 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 350 g de pâtes sèches, type spaghetti
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 371 kcal / 1562 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 49 g