Tajine de poulet aux légumes de printemps

Tajine de poulet aux légumes de printemps

3.2 119 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 95 g d'huile d'olive
  • 30 g de gingembre frais
  • 1 c. à café de zeste de citron vert
  • 1 c. à café de sel
  • 1 poulet découpé à cru (hauts de cuisse, bas de cuisse et filets, soit 6 morceaux)
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 c. à café de ras el-hanout
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 600 g d'eau
  • 700 g de pommes de terre nouvelles
  • 400 g de carottes nouvelles coupées en biseau
  • 16 figues sèches
  • 300 g de petits pois frais
  • 200 g de fèves fraîches
  • 5 g de fécule de maïs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 58 g
Kalorie 2870 kJ / 683 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 14 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...