Urządzenia i Akcesoria
Sambal oelek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 słoik
Składniki
-
250 g czerwonych papryczek chili, świeżych (z gniazdami nasiennymi), pokrojonych na kawałki
-
100 g wody
-
10 g oleju rzepakowego10 g oleju słonecznikowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g białego octu winnego
-
10 g cukru trzcinowego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
3 g
Kalorie
1018 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
9 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 50 min
Pikle z krojonej cebuli (TM6, TM7)
48 godz. 45 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Paneer
4 godz. 5 min
Chana masala
35 min
Przyprawa garam masala
5 min
Oliwa portugalska
10 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Słodko-ostry sos chili
25 min
Kimchi
49 godz. 40 min