Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil, for greasing
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
- 10 g cornflour (2 Tbsp)
- 50 g cream
- 200 g plain flour
- 5 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Filling and Assembly
- 1 onion, quartered
- 100 g chorizo, sliced
- 50 g olive oil
- 50 g tomato purée
- 50 g water
- ¼ tsp ground black pepper
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g frozen spinach, defrosted, drained
- 200 g tomatoes, sliced (1 cm)
- ¼ tsp ground nutmeg (opcjonalnie)
- 200 g Gouda cheese, diced (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Garlic Cheddar Biscuits
30 min
Tarte Bourguignonne
1h 30min
One-pot Lemon, Basil and Ricotta Chicken Pasta
35 min
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2u. 25min
Dill and Feta Flatbread
1h 20 min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2u. 5min
Tomato Pie
3 Std.
Full English Breakfast Popover
35 min
Goat's Cheese Pie
1h 10 min
Dill and feta flatbread
1h 20 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h