Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di cipolle a pezzi
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di gambo di sedano a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carne di manzo, preferibilmente taglio magatello, a tocchetti (1 cm)
- 100 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 480 g di pasta secca tipo ziti, spezzati
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2492.4 kJ / 595.3 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 511 mg
Alternatywne przepisy
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Contorno di friarielli alla napoletana
40min
Pastiera napoletana
15 Std.
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Pasta patate e provola
55 min
Migliaccio
1h 30min
Roccocò
2h
Pasta e patate con provola
1h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Torta Babà napoletana
8h